Experter på fiber i landsbygd

Vi bygger ett neutralt och öppet fibernät från stad till landsbygd med målet att nå och överträffa regeringens bredbandsmål. Vägen dit går via samarbete! Vi samarbetar med många kommuner och fiberföreningar runt om i landet. Sedan starten 2003 har vi etablerat och förfinat en framgångsrik modell för fiberutbyggnad på landsbygden.

Digitalisera Vingåker

Tillsammans med Vingåker kommun har byNet och IP-Only skapat ett Sverigeunikt fiberprojekt.

Invigning av fibernätet i Vingåker

IP-Only invigde fibernätet i Vingåker den 7 oktober 2016. Detta är första steget mot att digitalisera Vingåker, ett arbete IP-Only och byNet framgångsrikt driver i nära samarbete med kommunen.

Unikt samarbete om bredband i Halland

Region Halland har via offentlig upphandling valt IP-Only som enskild samarbetspartner för att utföra en länsövergripande utbyggnad av infrastruktur för bredband i Halland. Det är första gången i Sverige som ett län tar ansvaret för utbyggnaden av bredband.

Fibersamverkan med Norrköping

Norrköpings kommun, Norrköping Vatten och Avfall, IP-Only och byNet erbjuder genom en unik samarbetsmodell alla fastigheter inom Vikbolandet anslutning till ett öppet och neutralt fibernät. IP-Only har helhetskonceptet ”Smart Fiberstad” som omfattar fiberutbyggnad till alla delar av samhället.

Hasse Eriksson i en fibergrop

Hur allt började

Historien om byNet börjar i Kareby, en liten ort i Kungälvs kommun på västkusten. Här bodde entreprenören Hasse Eriksson som år 2003 fick en idé om att bygga ett fibernät tillsammans med sina grannar på landsbygden. Idén blev verklighet och därefter föddes tanken om att starta fiberekonomiska föreningar som drev fiberutbyggnaden själva på landsbygden, med stöd från byNet.

Initiativet resulterade i en fibersuccé som spred sig tack vare Hasses entusiasm, marknadskännedom och kontakter i branschen. Under en period dubblerades byNets omsättning varje år, fem år i rad. Idag finns byNet i hela Sverige och har runt 100 anställda. Vi arbetar fortfarande i ren byNet-anda med att utveckla digitaliseringen på landsbygden.